Elérhetőségek | Tanáraink | Tanulóink | Írjon nekünk
OM azonosító: 203045/002
Központi telefonszám: +36 (42) 508 870
Központi e-mail cím: banki@bankidonat.hu
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Iskolánkról

A Bánki a város, és a megye egyik legnagyobb létszámú középiskolája, a nappali és az esti tagozaton közel 1500-an tanulnak.

Az intézményt immár fél évszázada, 1960-ban alapították. Az első tanévet 1960/61-ben jegyezték az akkor még Kossuth Lajos nevét viselő szakközépiskolában. A szakképző iskolát a megyei igények hozták létre, s a műszaki szakképzés területén az első (!) szakközépiskolaként alapították meg.

Jelenlegi helyére 1978-ban költözött. Bánki Donát, az egyik legnagyobb magyar fizikus nevét 1983-ban vette fel.

A képzési kör folyamatosan, a kor követelményeihez igazodva változott. 1985-ben indult a technikusképzés, s az oktatás 5 évfolyamra bővült. Az iskolából gépjármű-technikusok, általános gépszerelő és karbantartó, valamint híradás technikusok kerültek ki. Több képzési változást követően 2020-ban (2020.07.01-től) alakult ki a jelenlegi képzési struktúra.

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy diákjainknak a legnagyobb esélyt biztosítsuk a továbbtanuláshoz, elhelyezkedéshez.

Fő tevékenységi körünk a nappali rendszerű általános műveltséget megalapozó és szakképesítés megszerzésére felkészítő iskolai oktatás.

Az intézményben folyó színvonalas pedagógiai munka feltételei adottak. Az iskola jó felszerelt könyvtárral, számítógéptermekkel, tornateremmel, 300 fős kollégiummal, olvasóteremmel, média-teremmel, kondicionáló teremmel rendelkezik. A tanulók korszerűen felszerelt, európai színvonalú műhelyekben sajátíthatják el a szakmájuk gyakorlati részét. Diákjaink több tantárgyat csoportbontásban tanulhatnak (matematika, informatika, szakmai tárgyak). Nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni foglalkozásokra. Délutánonként a tanulók az iskolában és a kollégiumban szakkörökön, felkészítőkön, sportfoglalkozásokon vehetnek részt. Ezek közül kiemelkedik a nemzetközi hírnévnek örvendő BÁNKI ROBOT TEAM szakkörünk (Kína, USA stb.). Saját kollégiummal rendelkezünk, ahol négyágyas szobákban mindenki szorgalmának és céljainak megfelelően készülhet a másnapi órákra. Az iskolánkba felvett minden új tanulónak biztosítunk kollégiumi férőhelyet, ha igényli.

Az iskola büszkesége a hatalmas park, amely lehetőséget nyújt a tanulóknak a szünetek hasznos eltöltésére, osztályrendezvények megrendezésére.

Az iskola magas színvonalú oktató-nevelő munkáját tanulóink országos és nemzetközi tanulmányi és szakmai versenyeken való eredményes szereplése bizonyítja.

Iskolánk 2015.08.01-től a Nyíregyházi Szakképzési Centrum tagintézményeként működött tovább, Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma néven.

2020.07.01-től a törvényi változásoknak és az új típusú szakképzésnek (technikumi képzés) megfelelően intézményünket az alábbi néven találhatják meg: Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium.

Copyright © iskola.bankidonat.hu. Minden jog fenntartva.