Elérhetőségek | Tanáraink | Tanulóink | Írjon nekünk
OM azonosító: 203045/002
Központi telefonszám: +36 (42) 508 870
Központi e-mail cím: banki@bankidonat.hu
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Siker a Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyen

Sikeresen szerepelt a Bánkis Automata cukorválogató robot a Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyen.
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság valamint a szekszárdi I. Béla Gimnázium 2012-ben immár nyolcadik alkalommal rendezte meg nemzetközi rangú, az általános és középiskolások részére kiírt Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyét. 
A fotón balról jobbra Zsigó Zsolt, Kovács Győző (a zsűri elnöke) és Fehér Bálint látható.

A versenyzők hat kategóriában küldhettek be pályaműveket, az előzsűrizés után kerülhetett a Szekszárdon megrendezett döntőbe a zsűri által megfelelőnek ítélt pályamű.

Ebben az évben először indult Bánkis diák a versenyen, a Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver) kategóriában. Fehér Bálint 12. c osztályos tanuló egy Automata válogató berendezést készített, amely gömb alakú cukorkákat válogatott szét színük alapján, úgy, hogy egy robotkar a megfelelő tárolóedénybe is tette a cukorkákat. A döntőbe behívott versenyzők a zsűrinek és a közönségnek 10-15 perces előadás keretében mutatják be programterméküket. A zsűri –amelynek elnöke hagyományosan Kovács Győző, a verseny kezdeményezője – a terméket annak minősége, a bemutatás színvonala és a feltett kérdésekre adott válaszok alapján értékeli.
Ez évben Fehér Bálint 2. helyezést ért el a versenyen, és a verseny támogatói által felajánlott értékes díjakat kapott. Bálint a Bánki Robotika Körének egyik leginnovatívabb tagja. A kör segítő tanára Zsigó Zsolt.

A fotón balról jobbra Zsigó Zsolt, Kovács Győző (a zsűri elnöke) és Fehér Bálint látható.

Copyright © iskola.bankidonat.hu. Minden jog fenntartva.